Kış Aylarında Hamilelik ve Soğuk Algınlığı

Yazar: Çarşamba, Kasım 30, 2016 ,

Kış aylarında soğukların başlaması ile birlikte hastalıklarla mücadele sürecimizde başlıyor. Metabolizmamızı hastalıklara karşı dirençli hale getirmeliyiz. Gribal enfeksiyonlar hamileler için de ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Hastalıklardan korunmak için yeterli ve dengeli beslenmek çok önemlidir.

Mutlaka her besin grubundan yeterli miktarda tüketmeliyiz, vücudumuzun ihtiyacı olan protein, yağ, vitamin ve mineralleri besinlerden almalıyız. 


Bağışık sistemimizi destekleyen, A ve C vitaminleri, turunçgiller ve yeşil yapraklı sebzeler ve meyve mutlaka tüketmemiz gereken besinler arasında yer alıyor.
Bulunduğunuz ortamın temiz ve iyi havalandırılıyor olması önemli, eğer kapalı bir alanda çalışıyorsanız ve bulunduğunuz yerde grip olan başka bir kişi varsa hasta olmamak çok zor! Mutlaka ortamı havalandırın, Ev için de aynı koşullar geçerli mikroplar kirli ortamları severler, ayrıca bulunduğunuz ortamın yetersiz havalandırması bebeğiniz için de iyi olmayacaktır.

Bebeğinizin ilk üç aylık gelişim döneminde yoğun kirli havalardan uzak durmanız, toksik , kimyasal (temizleyici deterjanlar ve türevleri) içerikli hava teneffüs etmemeniz bebeğinizin sağlığı için önem taşır. 

Sigara, hastalığı tetikleyeceği gibi bebeğinizin gelişme sürecinde de geriliğe neden olabilir.Ayrıca düşük doğum ağırlığı, öğrenme ve davranış bozukluğuna da sebep verebilir.


Hamilelik süresince cildiniz daha hassas olur, ve mutlaka bakıma ihtiyaç duyacaktır. Özellikle soğuk havalarda kuru ve çatlak bir ciltle karşı karşıya gelebilirsiniz.Çatlak bir cilt enfeksiyon için risk kaynağıdır.
El ve yüz yıkarken soğuk su yerine, ılık su kullanmalısınız. Soğuk algınlığına yakalanmamak için olabildiğince kapalı mekanlarda uzun süre kalmayın ve sık sık ellerinizi yıkayın.

Nasıl giyinmeliyim?
Hamilelik sürecinde en önemli detay rahat kıyafetlerimiz olmalı, vücudu sıkmayan, dolaşımı engellemeyecek kıyafetler tercih edilebilir.
Tek parça kalın kıyafetler yerine kat kat ve yumuşak kıyafetler giyilebilir. Ayrıca polyester ve sentetik kumaşlar yerine pamuklu kumaşları tercih etmeniz de sizi aşırı terlemekten kurtaracaktır.
Kış aylarının başında hamile kaldığınız için güzelliğinizi sergilemekten kaçınmayın lütfen. Bebeğinizin enerjisi size yansısın rengarek içinizi ısıtan kıyafetler ile gebeliğinize ayrı bir renk katabilirsiniz.
Hamilelikte soğuk algınlığı ve grip
Hamilelik döneminizde hafif bir soğuk algınlığına yakalanmanız, büyük bir olasılıkla bebeğinize zarar vermez. Grip virüsünün bebeğe geçmesi, sık rastlanan bir durum değildir.
Fakat bu hafif rahatsızlığınızın ağırlaşmasını engellemeli ve zatürre veya bronşite dönüşmemesi için tedbirler almalısınız.

Öncelikle bol bol sıvı tüketmelisiniz.
Doktorunuza danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız
İştahınız kesilmiş olabilir, ancak aç kalmamalı ve her besin çeşidinden tüketmelisiniz.
Burun tıkanıklığınız için tuzlu su kullanabilirsiniz.
Ancak tüm bunlara rağmen öksürük, ateş ve nefes almada zorluk yaşıyorsanız vakit kaybetmeden doktorunuza başvurunuz.

BENZER YAZILAR

2 yorum

  1. Çok güzel yazmışsınız da :( Hiç bir şeyin tadı tuzu yok Artık mevsimsel herşeyin çıkmasından mıdır nedir bilinmez tad tuz hep yavan :( Bebeğim yok ama öğrenmiş oldum teşekkür ederim paylaşımınız için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilinçli tüketmek önemli, alış verişlerde dikkat etmek lazım yoksa çok haklısınız hiç tat tuz yok kışın domates olursa böyle oluyor maalesef ...

      Sil