Pazar günü gezisi - Aynalıkavak Kasrı

Yazar: Salı, Kasım 08, 2016 , , , , , , ,

Pazar günü evden çıktık nereye gitsek ne yapsak diye düşünürken Hasköy yolundan Beyoğlu'na doğru yolun üzerinde ama bir o kadar da gerisinde bir kasr.

Dikkatli bakmazsanız önünden defalarca geçseniz de göremeyebilirsiniz. O yüzden lütfen sağınıza solunuza dikkatli bakın.

Önünden hem İETT otobüsleri geçiyor hem de özel araç için ücretsiz park yeri mevcut.
Pazar günü giriş iki kişi 5 tl ücret ödüyorsunuz. 
(Pazar olduğu için indirimli gün ancak diğer günlerde çok uygun)

Aynalı Kavak kasrının içerisinde çok keyifli bir rehber size eşlik ediyor yakın zamanda restore edilmiş karsın içerisinde orjinal el yapımı camlar ve o günün tarihini yansıtan eserler bulmanız mümkün.

1715 Osmanlı Venedik Muharebesi'nden sonra Venedikliler III. Ahmet'e büyük boyda, değerli aynalar hediye etmişler, padişan da bu aynaları Tersane Sarayı'nın çeşitli salon ve odalarına yerleştirtmiştir. Bu nedenle saray, önceleri "Aynalı kavak saray", daha sonraları ise "Aynalı Kavak Sarayı" adıyla tanınmış.
İçeriye girerken galoş giymeniz gerekiyor kısa bir tur ile gezinizi tamamlayabiliyorsunuz



Kasrın içerisinde çok güzel kestane ağaçları var, 
Aynı zamanda oturup çay kahve içebileceğiniz bahçe içi kafeteryası mevcut, küçük mola için yeşillikler arasında harika bir yer.



 Kısa, keyifli ve kültürel bir gezi için tavsiye ederim. 
Aynı gün için farklı planlarda yapabilirsiniz zira bu gezi sadece birkaç saatinizi alacaktır. 


Bir müze klasiği olarak içeride fotoğraf çekmek tabi ki yasak, o yüzden bol bol bahçe ve dış cephe fotoğrafı ile sizi baş başa bırakıyorum.

BENZER YAZILAR

0 yorum