Gezdim Gördüm Ukrayna Kiev 1

Yazar: Pazar, Aralık 04, 2016 , , , , ,

Yılbaşı tatilimi nasıl değerlendirelim diye düşünüyorsanız işte size bir alternatif. Vizesiz Avrupa Gezileri 
Ukrayna Ocak 2016 
Eşimin işiyle benim de eğlence ile geçirebileceğim ortak noktayı bulmamız gerekiyordu. 
Ve karar yılbaşı için uygun yer Ukrayna -Kiev öncelikle belirtmem gerekirdi daha önce kışın soğuk olacağı o bölgelere giderken dikkatli olmamız gerektiği bilgisini almıştım ancak bu kadar soğukkkk olabileceğini tahmin etmemiştim.


 Güneş kesinlikle aldatmasın daha hava alanına ayak basar basmaz keskin bir soğuk sizi karşılıyor, tabi 30 Aralık olmasının etkisi büyük ama yine de Türkiye'de kazak mont yeter derken Kiev e iner inmez ağzımı burnumu saracak sıcak atkı aradığım ellerimi saklayacak yer bulamadığım doğrudur.


 Transfer ve hava alanın ulaşımını aktarmak isterdim ama biz öncesinden şöför ve araç ayarladığımız için açıkçası işin en kolay yönü ulaşım oldu. Ancak hava alanından şehrin belli bölgelerine ulaşım imkanı mevcut


Kaldığımız Otel şehir merkezine yürüme mesafesinde olmasına rağmen yürüyerek yaptığımız mesafe en fazla 50 metre oldu alışık olmadığımız buz soğuk anında derinin içine işliyor. Iki adım atıyorsun bir dükkana giriyorsun çünkü sıcak bir mekana girmeden yola devam etme şansınız yok.
En azından bizim için öyle oldu.




Şehir klasik Avrupa kocaman geniş caddeler tertemiz sokaklar rahat toplu taşıma sistemleri ve saygılı insanlar

 Otelden gece şehir görüntüsü bu arada sıcaklık tam o anda -16 derece

Sokaklar genelde boş ancak mekanlar tıka basa dolu özellikle gençler her yerde yılbaşı için özel rezervasyon ile gece kluplerine girebiliyorsunuz.


Bu arada küçük bir detayı belirtmem gerek gece klupleri genelde çok lüks yılbaşına özel bayan garsonlar size hizmet ediyor.

 Ancak önemli bir detay adisyonda garson ücretleri katlanarak sizden tahsil ediliyor, klasik Türk mantığı bahşiş bırakmak için kendinizi fazla yormayın :) 



Eğlenceli, bol gezmeli keyifli bir tatil geçirmenizi dilerim, yanınıza en sıcak tutan kıyafetlerinizi almayı unutmayın 
şehirde gezilecek yerler ile ilgili ayrıca bir post hazırlıyorum alış veriş ve gezi için detaylı olarak paylaşacağım. 
sevgiler ...



BENZER YAZILAR

2 yorum

  1. Güzel bir yere benziyor. Belki de yazın gitmek daha iyi bir fikir bu kadar soğuksa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi soğuklar ile aranız iyi değilse yazın gitmek daha iyi olabilir ama Eğlence için soğuk havaya rağmen deneyebilirsiniz.

      Sil